Hogy kerültetek kapcsolatba a BBM‐el?

­ A hetedik kerületi családgondozón keresztül. Még tavaly kérdeztem Zsuzsát, hogy esetleg nem tud‐e egy olyan szervezetről, amelyik tudna támogatni minket. Aztán pár hete szólt, hogy sikerült minket beajánlania. Nagyon örülünk neki.

Hányan vagytok a családban?

­ Hárman vagyunk. Két fiú, a kisebbik 8 éves, a nagyobbik pedig idén nyáron tölti be a 12‐őt.

Mi az amit fontosnak tartasz elmondani magatokról?

­ Tisztességben nevelem a két gyerekemet. Mi mindenkivel jóban vagyunk, mindenkivel barátságosan viselkedünk. Az ajtóm mindenki előtt nyitva áll, ha valaki erre jár és kér egy tányér ételt, én adok neki, ha van miből.

Van akire számíthattok?

­ Nincs. Apukám, anyukám meghalt, a barátok pedig hasonló életkörülmények között élnek. Minden segítség jól jön.

Mit szeretnétek elérni a az elkövetkező években? Milyen vágyaitok vannak?

­ Azt, hogy ne szenvedjenek hiányt a gyerekeim semmiben. Hogy ne kelljen úgy lefeküdni, hogy ne tudjam, mit adjak nekik holnap. Szeretném, ha a fiaim jó eredménnyel végeznék el az iskolát. Én mindig mondom nekik, hogy tanuljanak, inkább végezzék úgy, hogy egy irodában ülnek állandó fizetésért, mint hogy elmenjenek kubikusnak és majd ne kapják meg a bérüket.

Mit tudsz tenni azért, hogy ezek meg is valósuljanak?

­ A különböző állami támogatások mellett alkalmanként tudok takarítónői munkákat vállalni, viszont ez nagyon kevés. Senki ne mondja, hogy 40‐50 000 forintból havonta lehet tisztességes életet biztosítani a gyerekeimnek. A bérleti díjat kifizetem, a villanyszámlára viszont már nincsen pénzem.

Ha lehetne egy kivánságod, ami most azonnal valóra válhatna, mi lenne az?

­ Egészség. És az, hogy mindent megvehessünk magunknak, ami a tisztességes élethez kell. Ha ez megvan, akkor mi mást kívánhatnék még?!