Hogy kerültetek kapcsolatba a Bike Maffiaval?

A 7. kerületi gyerekjóléti szolgálatnál a családgondozón keresztül.

Hányan vagytok a családban, mennyi idősek a gyerekek?

Itt négyen élünk, de ettől függetlenül nekem 5 gyermekem van. Épp válófélben vagyok, a család szétszakadt. A legidősebb fiam 23 lesz, van egy 21 éves fiam, van egy most érettségiző fiam, a lányom 15 éves és a legkisebb fiam 12 lesz.

Havonta mekkora összegből gazdálkodik a családotok?

Most váltottam munkahelyet a gyerekek miatt, hogy többet legyek velük. Szállodában dolgozom nettó 90 és 100.000 forint között keresek. Van még a családi pótlék, a 10.000 forintos gyerektartás.

Mi az amit fontosnak tartasz elmondani magatokról?

Az öt gyerek mellett folyamatosan tanultam. Miután felköltöztem Pestre a gyerekekkel 2 iskolát csináltam, 2 munkahelyen dolgoztam. A válás miatt nem tudtam befejezni a tanulmányokat, az egyiknél a záróvizsga, a másiknál a nyelvvizsga hiányzik, de majd valamikor meglesz és van egy harmadik, ahol az első évem van meg. Sokáig főállású anya voltam, mert 3 gyerekem is asztmás volt. Nekem a tanulás volt a szabadidő. Vannak szakmáim, de ha az ember már benne van a korban és egyedülálló anya nem egyszerű munkát találni. 2,5 évig az apjuk nem látogatta a gyerekeket, nem kérdezte meg, hogy kell‐e valami. Anyaotthonba kényszerültem a közös házból, ahol nagyon jómódban éltünk és ahonnan semmit nem tudtunk elhozni. Közös tulajdon, semmit nem engedett elhozni a férjem, a gyerekek játékait úgy hozták lopva a nagyobbak az anyaotthonba. A gyerekek kitűnő tanulók voltak, de a válás mindannyiukat megviselte. Két fiam maradt az apjával, az egyik otthagyta az iskolát, az érettségiző fiam tanulmányi eredménye nagyon sokat romlott. A legidősebb fiam grafikusnak tanult, versenyeket nyert, de nem rajzol amióta Budapesten vagyunk. Ő is az apánál volt addig, amig én az anyaotthonban voltam a kicsikkel. Az albérletbe már utánunk jött.

Van akikre számíthattok?

Nincs. Anyukám már nagyon idös, én kellene támogassam. A testvéreim sincsenek jó anyagi helyzetben. Amikor tudtak, segitettek.

Ha lehetne egy kívánságod, ami most azonnal valóra válhatna, mi lenne az?

A gyerekeim legyenek boldogok, legyen együtt mind az öt és mérjék fel ésszel, hogy mi a fontos az életben. Szeretném, ha tanulnának, hogy aki otthagyta az iskolát észhez térjen és tanuljon újra.