WP_20141207_15_14_58_ProHogy kerültetek kapcsolatba a Bike Maffiaval? Mióta támogatnak titeket?

­ A gyermekjólétin keresztül vették fel velünk a kapcsolatot és már több mint egy évetámogatnak.

Hányan vagytok a családban, mennyi idősek a gyerekek?

­ 5 tagú család vagyunk: a fiúk 4, 6 és fél, 9 és fél évesek.

Havonta mekkora összegből gazdálkodik a családotok?

­ Eddig a gyes+családi pótlék + az én fizetésem volt, ami 85 ezer forint, Jelenleg csak a gyes+ családi pótlék van, plusz amit a párom tud majd küldeni, ha összejön neki kint Németországban a munka.

Mi az amit fontosnak tartasz elmondani magatokrol?

­ Budapesti, átlagos nehézségekkel küzdő család vagyunk. Gyerekek mellett épp elég nehéz munkát találni, ráadásul nekem két tartósan beteg státusszal rendelkező fiam van, ha ezt meghallják egy állásinterjún, már nem is alkalmaznak… Az apa nálunk idősebb az átlagosnál, ezért itthon nem igazán tud a szakmájában elhelyezkedni. Most ismét nekivágott és Németországban próbálkozik…. A legnagyobb problémánk a lakhatás volt, mivel az albérlet az összes pénzünket elvitte, viszont 1 éve sikerült egy kicsike önkormányzati lakást kiharcolnom, itt most jut is és marad is állapotban vagyunk.

Van akikre számíthattok?

­ Sajnos nincsen, ez a mi legnagyobb gondunk . Munkahely szempontjából is, és maga az élet nehézségeit sem mindig tudjuk megoldani, hiszen eddig is csak én voltam és a párom, most pedig egyedül vagyok a fiúkkal. Pld: a speciális iskola a Normafán van. Oda vinni hozni, majd ide beérni az oviba, plussz dolgozni, segítség nélkül lehetetlen.

Mit szeretétek elérni a az elkövetkező években? Milyen vágyaitok vannak?

­ Hosszútávú tervem az lenne, hogy ezt a kis lakást, ami 40 nm és 2 évre kaptam meg bebiztosítani 5‐10 évre, vagy ha állandósulna, az lenne maga az álom, mert ha újra albérletbe megyünk, minden indul újra… Szeretnék olyan anyagi biztonságot teremteni, hogy ne kelljen azt néznem minden hónapban, miután befizettem a számlákat, hogy jut‐e még 3 joghurtra és egy nadrágra a fiúknak. Egyébként nincsenek vágyaim, főleg mivel nem is tudom megvalósítani őket, jelenleg….

Mit tudsz tenni azért, hogy ezek meg is valósuljanak?

­ Jelenleg semmit. Ahhoz hogy jobb legyen, dolgoznom kellene, de ez most kivitelezhetetlen. Talán pár év múlva, ha már nagyobbak lesznek a gyerekek. 

Ha lehetne egy kívánságod, ami most azonnal valóra válhatna, mi lenne az? 

Kettő is van, nem tudok dönteni melyik a fontosabb: egy kertes ház, ahol szabadon játszhatnak a fiúk, és egy segítő nagymama.