A Budapest Bike Maffia és a Szimpla Kert 2012 elején “találkoztak”, aminek eredményeképpen a szervezet vasárnaponként kitelepült a Szimpla háztáji piacára. Megjelenésünk lényege: gyűjtsünk élelmiszert rászoruló családoknak! Az első évben minden héten más családot látogattunk meg és vittük el az adományokat.
Jelenleg a
projekt keretein belül tartós élelmiszerekkel és tisztasági szerekkel rászoruló családoknak nyújtunk támogatást havi rendszerességgel. Jelenleg nyolc családot támogatunk, így a segítségünk folyamatos és havi szinten számottevő. Minden hónap első vasárnapján önkénteseinkkel összegyűlünk a raktárunknál az Élesztőben, telepakoljuk a táskánkat és a cargokat az adományokkal és egy rövid eligazítás után biciklivel kiszállítjuk az adományokat az általunk támogatott családokhoz.Tevékenységünket fotókkal dokumentáljuk, így látható, ahogy az adományok célba jutnak.Hosszú távú terveink között szerepel egy olyan online mátrix megalkotása, ahol az adományozó a felajánlott pénzösszeget és az egyéb adományokat egy átlátható, grafikus felületen követheti lépésről lépésre. Láthatja a felajánlása útját, illetve azt a családot/családokat is, akiket kiválasztott. A programmal szeretnénk elérni, hogy minél több családot támogathassunk, illetve, hogy az adományozásba vetett bizalmat is növeljük.Hogyan segíthetsz? Hozd el adományod (tartós élelmiszerek, háztartási- és tisztítószerek formájában) minden hétfőn és csütörtökön 18:00-20:00 között az Élesztőbe (1094 Budapest, Tűzoltó u. 22.) vagy jelentkezz önkéntesnek és csatlakozz a kiszállításhoz. A vállalati együttműködés is egyre nagyobb szerepet kap a munkánk során, ajánld munkahelyeden, baráti körben a BBM támogatását.

 

ÁTLÁTHATÓSÁG

A családokról a helyszínen szívesen adunk információt, így minden adományozó pontosan tudhatja, hova érkezik meg az általa felajánlott élelmiszer. A folyamat egyszerű és igen hatékony, ráadásul az adományokról és azok célbajuttatásáról fotó készül, így a folyamat teljes mértékben követhető és átlátható, galériánkban megtekinthető.

Hosszú távú terveink között szerepel egy olyan online mátrix megalkotása, ahol az adományozó a felajánlott pénzösszeget, és az egyéb adományokat egy átlátható grafikus felületen követheti lépésről lépésre. Láthatja a felajánlása útját, illetve azt a családot / családokat is, akiket kiválasztott. A programmal szeretnénk elérni, hogy minél több családot támogathassunk, illetve, hogy az adományozásba vetett bizalmat is növeljük. 

 

TÁMOGATÁS

A program támogatói elsősorban a piacra járó vásárlók, de a vállalti adományozás is egyre nagyobb szerepet kap a munkák során. Önkénteseinket minden vasárnap 10 és 14 óra között megtaláljátok a Szimpla Háztáji Piacon (Budapest, VII. kerület, Kazinczy u. 14.), ahol az adománygyűjtés mellett természetesen szívesen beszélgetnek veletek a BBM tevékenységéről is. Amennyiben segítenéd munkánkat nézd meg, hogyan teheted meg >>>

Felelős: Nagy Szilvia, bbmvacsi@gmail.com