Sweet Home nevű kezdeményezésünk 2017. júniusában elindult a cél felé!

Magdi két gyermekével egy önkormányzati tulajdonú szociális bérlakásban lakik. Tavalyi átvételekor még lakhatatlan állapotú volt, pénz hiányában csak kisebb javításokra, festésre volt módja a családnak. 

A lakásban a nyílászárók nem szigeteltek, a fűtés nem működött, nem volt megfelelő világítás, a tűzhely és a mosógép tönkrement, a konyhában nem volt használható mosogató, pult. A bojler is javításra szorult, a csapok csepegtek.

A Bike Maffia segítségével több, mint 1.300.000 Ft-ból megújult és fenntarthatóbbá vált a 38 nm-es lakás, szebb és élhetőbb környezetet biztosítva a családnak. A felújításnál elsődleges szempont volt, hogy gazdaságosabbá is tegyük, hogy a havi költségek is megfizethetőbbek legyenek. 

Szakemberek és önkéntesek együttműködésével júliusra elkészült az ablak cseréje, a bejárati ajtó szigetelése, a konyha felújítása, a háztartási gépeket kicseréltük, a bojler belsejével és a konvektorral együtt, a csapok szintén újak. A bojlert éjszakai áramra kötöttük, az elhasználódott vezetékeket és nem biztonságos kapcsolókat, dugaljakat kicseréltük. Lámpák kerültek felszerelésre a szobában.

A háztartási gépek, anyagok és bútorok tárolásához szükségünk volt egy raktárra, melynek kialakítását a Táblás utcai szálló három lakója végezte, lelkes együttműködésben az önkénteseinkkel.

 

Köszönjük… 

A pénzbeli segítséget a Kocsmajálisnak, a Tilos Rádiónak és a partyn fellépőknek: DJ Titusz, Palotai Zsolt, Cadik, Mango, MC Busa, Mc Fedora, Nixon István Mustbeat, Clairvo Muatbeat, DJ Ren, carl oh, Slanki, Zomblaze, VANIS, Eclipse. A pénzbeli felajánlást Kriszta Szalainak, a Kisüzemnek, Jutasi Tamásnak és gyermekeinek, és az egyéni adományozóknak! És a tárgyi adományokért Köteles Tamásnak, Bicskey Leventének, Nagy Eleonóranak.