A „sweet home” a Budapest Bike Maffia egy újabb kreatív társadalmi projektje.

A programban rászoruló családokat segítünk: önkormányzati bérlakásokat újítunk fel, teszünk gazdaságosabbá szakemberek és önkéntes segítők bevonásával. Így olyan családok számára tudunk otthont biztosítani, akik nem, vagy csak nagyon nehezen tudnák ezt önerőből megvalósítani.

 

Első lépés: A pénzügyi alap megteremtése

A Bike Maffia korábbi fundraising tevékenységéhez a Bike N Nite-hoz hasonlóan, olyan programokat szervezünk, ahova fiatalok tömegesen érkeznek. A programon belül ötvözzük a kulturális és party életet az önkéntességgel. Az estét olyan DJ-k, művészek bevonásával rendezzük, akik az ügy mellett kiállva ingyen vállalják a fellépést.

A program látogatása fix áras (belépőjegy), melynek extra nyereségét családok lakásainak felújítására költjük.

 

Második lépés: Lakások felújítása

Az önkormányzatokkal való egyeztetés, és a lakás kiválasztás után a családokat különböző kerületek gyermekjóléti szolgálatainak bevonásával keressük meg.  

Annak eldöntése, hogy melyik családot választjuk, a Gyermekjóléti Szolgálat, illetve a Bike Maffia vezetőségének közös döntése.

A kiválasztás után a családdal és a szakemberekkel egyeztetve megkezdődik a lakások felújítása.  

 

Harmadik lépés: Dokumentáció 

Minden felújításáról három kisfilm készül. Az elsőben a családot mutatjuk be, illetve a lakás eredeti állapotát. A második mindazokról szól, akik hozzájárultak a pénzügyi alap megteremtéséhez, a harmadikban pedig a felújítás folyamata és a végeredmény látható.

 

Célok: 

  • Fiatalok tömeges társadalmi érzékenyítése
  • Rászoruló családok életkörülményeinek javítása
  • A civil szerveződések együttműködésének elősegítése
  • Civilek cselekvőképességének tanítása / javítása
  • Különböző szektorok összekapcsolása kreatív projekteken keresztül

 

  • 1