Készen álltok a bevetésre?

Fogadj örökbe egy magot! Nevelgesd, majd add annak, akinek a legnagyobb szüksége lehet rá!

Az új projekttel azokat az agglomerációban levő hajléktalan szállókat célozzuk meg, ahol van lehetőség kert használatára.

Miután elvittük, a szállók lakói nevelik őket tovább, hogy nyáron friss, egészséges zöldség kerülhessen az asztalaikra.

A projekt célja, hogy a szállók számára biztosítsuk az első fontos lépést, a palántákat. Magról neveljük őket, majd örökbe adjuk. Önkéntes “nevelőként” megtapasztalhatjátok, hogy minimális ráfordítással; némi odafigyeléssel és törődéssel – egész nyáron lehet “élvezni” a munka gyümölcsét! Tehát a növények későbbi gondozás a szociális munkások és az ott élők feladta. Fontos szerepe van a célok megteremtésének, a példamutatásnak/ inspirációnak a társadalom peremén élőknek, hogy megtapsztalják: a ráfordított munka kifizetődő.

A projekt előtt és alatt hasznos tanácsokat kaptok a projekt vezetőitől, hogy sikeresen tudjátok adoptáltatni a palántákat.
A zöldségmagokat és a kert kialakításához szükséges földet, illetve eszközöket az OÁZIS KERTÉSZET biztosítja a projekthez. Köszönjük nekik!

A kertek kialakításához szükséges raklapokat a HARTMANN-RICO Hungária Kft.,Comlexpress Logisztika Kft., a Lush és a Zöldbolt biztosította számunkra. Köszönjük!
Tehát: Készen álltok a #bevetésre?