A Bike Maffia 2016 óta akkreditált EVS fogadó szervezet.

2018 márciusától 9 hónapon keresztül állandó külföldi önkéntesek segítik és színesítik munkánkat az EVS (European Voluntary Service – Európai Önkéntes Szolgálat) keretein belül. Az „Intercultural biking for helping” projektünk az Európai Unió Erasmus+ programjának keretein belül valósul meg.

A önkéntesek – Ronja Bober, Ilona Lyytinen és  Elizabeta Ružičić – Németországból, Finnországból és Horvátországból érkeztek hozzánk. Részt vesznek a projektjeinkben, ötleteikkel, különböző szemléletmódjukkal új színt hoznak a Bike Maffia munkájába.

Az Európai Önkéntes Szolgálat (angol rövidítése: EVS) minden 17 és 30 év közötti fiatal számára nyitott. Az EVS 2014 és 2020 között az Európai Bizottság által támogatott Erasmus+ program része. Ez a program évente több ezer, legfeljebb 12 hónapos EVS projekt megvalósítását támogatja.

A projekt egy olyan külföldi kaland és kihívás egyben, amely tele van nagyon sok örömteli és élményekkel gazdag nappal, emellett garantáltan tele van erőpróbával, sőt, nem várt meglepetésekkel, amelyek mind arra várnak, hogy te magad keresd és találd meg rájuk a megoldást.

Az EVS programban való részvétel kitűnő lehetőség nyelvtanulásra, a kultúrák megismerésére, az önállósodásra, valamint a nemzetközi kapcsolatépítésre.

 

Nézd meg a képeinket!