Az utca más képen. Az utcán másképpen.

Megjelent a MyBudapest 2019 naptár!

A naptár megvásárlásával nem csak hasznos tárgyat veszünk, hanem esélyt is adunk. A fotókat ugyanis egytől egyig hajlék nélkül élő művészek készítették, hogy bemutassák nekünk a várost úgy, ahogy csak ők tudják. Az eladásokból származó nyereséggel közvetlenül a fotósokat támogatjuk, hogy megmutathassák mindennapjaikat, tehetségüket és megtalálják a visszautat a társadalomba.

Budapest sokunk otthona. Megvannak a törzshelyeink: a kedvenc padunk a Margitszigeten, az utca, amin mindennap végigtekerünk, vagy a sarok, ahol a péntek esti sörözés előtt összefutunk. De vajon hogyan látják a várost azok, akik számára ezek a helyek szó szerint az otthont jelentik?

A londoni Café Art együttműködésével idén harmadik alkalommal hirdettük meg fotópályázatunkat hajléktalan emberek számára. A tavalyi évhez hasonlóan az önkéntesek a Fujifilm Magyarország támogatásával egyszer használatos fényképezőgépeket osztottunk ki a résztvevőknek, hogy fotóikon keresztül mutathassák meg a várost, ahogy ők látják. Szakmai zsűri választotta ki a kiállításra kerülő 50 fotót, majd ezt követően a közönség kedvenc képeiből és az alkotók történeteiből pedig 12+1 került be a MyBudapest 2019 naptárba. Az eladásokból származó teljes nyereséget a hajléktalan művészek kapják.

A kezdeményezésünk célja továbbra is, hogy lehetőséget adjunk a hajlék nélkül élőknek arra, hogy megmutathassák tehetségüket és mindennapjaikat, és ezáltal felhívja a figyelmet a hajléktalanság problémájára, halványítsa a sztereotípiákat és szűkítse a társadalmi rétegek közötti szakadékot.

A naptár megvásárlásával a résztvevő alkotókat támogatod. Köszönjük!

A MyBudapest Photo Project nevében szeretnénk külön köszönetet mondani a kiemelkedő segítségért

GÁCSFALVI Erikának & VARGA Árpádnak – Fujifilm Hungary Kft // JÓNÁS Fanninak & Boros Eszternek – Well PR Kft // APORFI Petrának- social media // BÉRES Ádámnak – fotó & videó // BÍRÓ Hajnalkának & HEGEDŰS József Balázsnak – grafika // GYETVAI Dánielnek & KISS Mártonnak – Flow Production // KARMAZSIN Eszternek, OLGYAI Annának & ZAKAR Gergelynek –BMSZKI // DANICS Izabellának – Kürti Erzsébet Önsegítő Egyesület

Külön köszönet a zsűri tagjainak!

CSOSZÓ Gabriella // HUTIRAY Gyula // KÖVECSI Anikó  // ROMÁN Péter // SZEKERES Máté //SZENOGRÁDI Réka // SZIGETHY Anna // SZÖLLŐSI Mátyás // TÓTH SIMON Ferenc

Köszönet a Budapest Bike Maffia önkénteseinek!
A MyBudapest Photo Project nem jöhetett volna létre az önkénteseink folyamatos támogatása nélkül a rendezvények, adminisztráció, fotózás, grafikai munkák során.

Videók

 

MyBudapest Photo Project 2016