Időpont: 2018/04/28, 10:30

Helyszín: Muskétás utca 1, Budapest

Idén először a BBM gondozásában!

Fogadj örökbe egy magot! Nevelgesd, majd add annak, akinek a legnagyobb szüksége lehet rá! Mi pedig mindenben segítünk!

A Seed for hope akciónkkal azokat az agglomerációban levő hajléktalan szállókat célozzuk meg, ahol van lehetőség kert használatára. Az idei évben – többek közt – a budaörsi Menedékház Alapítványhoz, a jövőben több más Budapest környéki, illetve vidéki hajléktalan szállóhoz és átmeneti otthonhoz juttatjuk el, az általatok nevelt palántákat.

Miután a magról nevelt palántkat megkapjuk tőletek, a szállók lakói nevelik tovább a növényeket a kertjükben, hogy nyáron friss, egészséges zöldség kerülhessen az asztalaikra.

A projekt célja, hogy a szállók számára biztosítsuk az első fontos lépést, a palántákat. Önkéntes “nevelőként” megtapasztalhatjátok, hogy minimális ráfordítással; némi odafigyeléssel és törődéssel – egész nyáron lehet “élvezni” a munka gyümölcsét! Tehát a növények későbbi gondozás a szociális munkások és az ott élők feladta. Fontos szerepe van a célok megteremtésének, a példamutatásnak/ inspirációnak a társadalom peremén élőknek, hogy megtapsztalják: a ráfordított munka kifizetődő.

A projekt előtt és alatt hasznos tanácsokat kaptok a projekt vezetőitől, hogy sikeresen tudjátok adoptáltatni a palántákat.

Tehát: Készen álltok a #bevetésre?