Az Budapest Bike Maffia tevékenységei, projektjei önkénteseink lelkes, kitartó munkája révén valósul meg. Ha szeretnél a BBM önkéntes csapat tagjává válni, több módon is csatlakozhatsz hozzánk.

 

A BBM eseményei érdekelnek? Inkább terepmunkát végeznél?

Csatlakozz a Facebook-oldalainkoz, hogy ne maradj le az eseményeinkről, akcióinkról!

Budapest Bike Maffia Facebook-oldal

 

Vitamin Kommandó

Minden hétfőn és pénteken 18 órától megtalálsz minket a Bagázs Bazárban (1137 Budapest, Szent István park 10.). Ilyenkor a Vitamin Kommandó projekt keretei közt szendvicseket készítünk, majd bringával kiszállítjuk őket az utcán élőknek. A program bármelyik részében részt vehetsz. Tehát ha csak szendvicseznél, azt is lehet, ha nincs bringád, de szeretnél kiszállítani, arra is van lehetőség. Ha jössz, arra kérünk, hogy ezt jelezd előre az adott Facebook eseménynél az “Ott leszek” gombra kattintva, illetve ha kiszállítani is szeretnél, akkor hozz magaddal hátizsákot, amibe bele fognak férni a szendvicsek!

Vitamin Kommandó Facebook-oldal

 

Pacsi

Általában tavasztól kora őszig szervezünk állatmenhelyre biciklis túrákat. Ezeket lehetőség szerint hétvégi napra időzítjük, hogy minél többen tudjanak csatlakozni. A résztvevőket arra kérjük, hogy hozzanak a menhelyen élő állatoknak bármit, amivel a segítségükre lehetnek: tápot, gyógyszert, bolhairtót stb. A délelőtt folyamán kutyasétáltatással segítjük a menhely munkáját, délután pedig  szabadidős programot tart a csoport, ami kedvtől és időjárástól függően lángosozást, fröccsözést, napozást is jelenthet.

Pacsi Facebook-oldal

 

Közösségi főzés és bringás ételosztás

A közösségi főzést jellemzően budapesti romkocsmákban szervezzük meg. A meghirdetett helyen és időben összegyűlünk, és adomány alapanyagokból meleg ételt készítünk. Amint megfőtt az étel, frissen bedobozoljuk, és kerékpárral kiszállítjuk hajlék nélkülieknek vagy nehéz helyzetben élő családoknak.

Budapest Bike Maffia Facebook-oldal

 

Egyéb projektjeink érdekelnek vagy az egyesület háttérmunkáiban segédkeznél?

Figyeld aktuális felhívásainkat vagy keresd önkéntes koordinátorunkat, Molnár Zsuzskát!

onkentes@bikemaffia.com