Szombaton a Torkos Csütörtök hetének alkalmából a Táblás Átmeneti Otthon lakóit leptük meg.
Ilyenkor sokan éttermeket látogatnak, hogy új ízeket ismerjenek meg, féláron kóstolhatnak, de vannak akiknek ez nem adatik meg. Nekik főztünk és alakítottuk étteremmé a közös helyiséget, ahol fel is szolgáltuk a menüt a gyertyafényes asztalokra, zenével a háttérben. Aki a szobájában szerette volna elfogyasztani a vacsorát, annak – ha kellett – segítettünk bevinni, hiszen több fogással készültünk:
Húsleves, rántott hús, krumplipüré, rizs, savanyúság és sok sütemény adta a menüt.
Nagyon köszönjük nektek, hogy támogattátok az akciót, melyre a kért 60.000 forint összejött. Összesen 64.000 forintból főztünk és vettük meg a kellékeket.
Továbbá nagyon köszönjük azoknak akik sütöttek és elhozták nekünk a finomságokat, önkénteseinknek a lelkesedést és a beletett energiákat, a CsendesM-nek, hogy kisegítettek minket tányérokkal, evőeszközökkel a Food Not Bombs Budapestnek a konyháért. Az akció végén az Élesztőben koccintottunk.
Az előkészületekről az RTL is tudósított: http://rtl.hu/rtlklub/hirek/hajlektalanoknak-foztek-vacsorat

Kikértük a vendégek véleményét, melyből tízet kaptunk, álljon itt három amiből kiderül, célt ért az akció.

„Tisztelt szervezők:
Nagyon-nagy megtiszteltetés volt számomra ez a csodálatos vacsora. A kiszolgálás, az ételek, sütemények nagyon finomak voltak. Szereztek számomra és a többieknek egy kellemes estét, amiben ritkán van részünk. Nagyon szépen köszönöm!”

„Tisztelt Szervezők
Nagyon örültem, örültünk ennek az estének. Úgy éreztem, éreztük magunkat mint az igazi emberek egy ünnepen. Nagyon örülök ennek a finom vacsorának. Megható volt, nagyon szépen köszönjük”

„Tisztelt Ételosztók!
A 122-123 szoba nevében köszönjük figyelmességüket, finom étküket a sok elkeseredett idős beteg lakótársak nevében. Volt, aki könnyezve evett a szobában, amit Önök nem láttak. Mindenki nevében köszönjük!
Boldog Valentin Napot kívánunk mindannyian Önöknek!”

Az akcióról képek erre vannak.