Nagy számban növekszik az önkéntes segítőink köre, ami nekünk az egyik legfontosabb folyamat. Egyik komoly célunk ugyanis, hogy minél több embernek adhassunk olyan platformot, ahol akár csapatban is, közösen megéljük, milyen másokon segíteni, önzetlenül. Hogy enyhítsük azt a terhet, amit nap mint az élet ró rájuk, hogy felismerjük azt a tényt, hogy mi magunk is nagyon sokat segíthetünk másokon. Decemberben történt még, hogy nálunk járt a Tages-Anzeiger újságírója és megénekelte a Budapest Bike Maffia akcióit.

11082254_953625387995189_9042965300031115657_o

http://www.tagesanzeiger.ch/…/Die-VeloGulasc…/story/11495100
Sok gratulációt kaptunk utána és igencsak felkapták a fejüket az emberek külhonban.  Tetszett nekik az alapötlet, hiszen eddig csak itt Magyarországon van így, direkt módon csatornázva a bringázás a szociális munkába. És tetszett nekik, hogy ennyi fiatal időről időre összejön és igyekszik segíteni a környezetükben sokkal rosszabb élő embereken.

Ennek okán látogatott meg minket egy svájci házaspár, Martin és Augusta, akik kimondottan a Budapest Bike Maffia miatt jöttek az országba. 5 napot töltöttek nálunk, ezért a meglévő négy állandó projektünkből kettőben részt is vehettek. Állandó projektekről bővebben itt: http://www.bbm.hu/projektek/
Az egyik a VACSI azaz a „Válassz egy családot te is programunk, ahol rászoruló családokat támogatunk. Vasárnap közösen gyűjtöttünk adományokat a Szimplakerti Háztáji Piacon, vettünk hozzá tartós élelmiszereket, háztartási szereket és bringáztunk ki a családokhoz.

Meghívtuk őket, a hét több napján is futó Vitamin Kommandóra. Ez az az akciónk ahol a Budapest Bike Maffia egy szűkebb csoportja, nagy számban visz ki gyümölcsöket, szendvicseket, tisztasági csomagokat az utcán élő rászorulóknak. ( Sajnos az látogatásba a „közösfőzős” vagy a állatmenhely látogatós akciónk nem fért bele )

A képeken láthatjátok, hogy az élmény óriási volt. Mind nekik, akik megismerhették azokat a tettrekész arcokat, akik önkéntes munkában tesznek rengeteget a környezetükért, illetve nekünk akiknek az a pozitív töltet amit adtak, az a végtelen elsimerés amiben részünk volt általuk, alaposan megpörgette a hangulatot.
Az utolsó nap, amikor elbúcsúztattuk őket a Keleti Pályaudvaron, nem kevesebb történt: Mindketten végtelenül hálásak (!) voltak amiért átélhették velünk ezt az elményt. A folytatás pedig nem marad el, hiszen nyáron újra meglátogatnak minket. És még mit kaptunk? Mind az élményért mind pedig a reményteljes foyltatásért egy OMNIUM bringa ellenértékével leptek meg minket. A bringa hamarosan elkészül, amit azonnal meg is mutatunk nektek!

Nagyon köszönjük Martinnak és Augustának, nyáron találkozunk!