December 12-19. között „Egyhetes projekt” címmel új érzékenyítő kampányt szervezett a bringás ételosztásairól ismert Budapest Bike Maffia (BBM).

A szervezetünk célja, hogy az egészhetes programsorozattal az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a rászorulók nehéz helyzetére, és lokális sejtek létrejöttét is elő kívántuk segíteni.  A lokális sejtek önkéntesei helyben, a saját lakóhelyük közelében segíthetnek a rossz körülmények között élő embereken. A BBM a Miutcánk.hu -val közösen segít a sejtek megszervezésében. A Miutcánk.hu tökéletes platformot teremt a helyi segítő kezdeményezések elindításához.

A rendezvény eredményeként elmondható, hogy azok közül, akik eljönnek a programjainkra, sokan regisztrálták magukat a BBM-ben mint önkéntes. Elsősorban figyelemfelhívásnak szántuk az egyhetes programsorozatot, de az Egyhetes projekt során a résztvevők olyan értékes tapasztalatokkal is gazdagodhattak, amelyeknek komoly hasznát vehetik a saját sejtjeik megszervezésében és elindításában.

A programot a terveknek megfelelően sikerült megvalósítani: 50 új önkéntesünk lett, az önkéntesek új ismereteket és tapasztalatokat szereztek, sikerült 5 saját szervezésű, és 4 partnerekkel közös ételosztást szervezni mellyel több mint 1000 embert értünk el egy hét alatt.

A projekt zárásaként egy film készítése és közzététele történt meg, az önkéntesekkel közösen értékeltük az eseményt, az új önkénteseket adatbázisba rögzítettük, és mind az új, mind a régi önkéntesekkel egy-egy kérdőíves interjút készítettünk, melynek videós változata is készült.

A programot a Norvég Civil Alap támogatta.