IMG_9379 „Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ehhez az élményhez. (…) Láttuk és megtapasztaltuk, hogy vannak olyan emberek, akik szabadidejükben segítenek rászorulókon és ez nagyon meghatott bennünket.“

Ezekkel a szavakkal foglalta össze múlt heti élményét két svájci fiatal a Budapest Bike Maffiával. De hogy jön két svájci fiatal srác, egy Budapesti bringás jótékony szervezethez?  „Először egy otthoni cikken keresztül a Tages Anzeigerben olvastunk a Bike Maffiáról. Nagyon megtetszett a dolog az első pillanattól“ mondja Markus Winiger. Magánszemélyként adománygyüjtést indított Svájcban – és így 980 svájci frankot, azaz 280.000 forintot gyűjtött össze. Nem csak barátok és ismerösök szálltak be az adományba. Markus munkáltatója, a Collardi közvetitö cég vezetöje is támogatta beosztottja kezdeményezését.

„Részt is akartunk venni, látni akartuk, nem csak pénzt adni„

De hogy „ne csak” egy utalás legyen a segítség vége, Markus és egy munkatársa, Dominik Schilling, eljöttek Buadpestre, hogy részt vegyenek a Bike Maffia Vitamin kommandóján, melyet a bringások minden héten többször is megszerveznek.
A látvány a Budapesti utcákon a két srácot nem hagyta hidegen:
„Svájcban nem találkoztam eddig ilyen szintű szegénységgel. Látni, hogy emberek mennyire örülnek egy-egy adag meleg ételnek, a gyümölcsöknek, kávénak és a kedves szavaknak. Nagyon boldogá tett, hogy segítthettünk. Elgondolkodtaó élmény volt, hogy olyan emberektől kaptunk bucsúzáskor egy mosolyt, akiknek semmilyük nincs.“
Markus és Dominic vissza utaztak Svájcba, de az itteni élmények után, bízunk benne, hogy lesz még „svájci-magyar összefogás”.