“Legyen a rászorulóknak is torkos a csütörtök!” Ebből indultunk és főztünk, sütöttünk, szállítottunk, osztottunk. Olyan mennyiségben mint eddig soha: 300 rászoruló embernek készítettünk klasszikus vasárnapi ebédet. Igaz vacsorára és csütörtökön.

Rövid beszámolónk következzék

10856608_932745330083195_5927891364015187252_oAz első nap az ételek előkészítése volt. Meglehetősen szorgos emberek hatékony munkája volt az aprítás, hámozás, klopfolás, panírozás. A művelet elején durvább hangzavart csaptunk, mint a hajdanvolt csepeli kovácsolóüzem. A 20 dekás karaj méretét látva a Bécsi Szelet vendéglő főfőséfje is elégedetten csettintett volna. Patent.
Az 55 kiló hús a tetemes mennyiségű krumpli és a levesbe landoló zöldségek mintegy 7 órán keresztül klopfolódtak, panírozódtak, hámozódtak, aprítódtak. Előállítva a másnapi főzéshez és sütéshez.
Irány a jég. Mi meg haza.

A másnapi főzés sem volt smafu, tekintve, hogy logisztikázni kellett. Úgy számoltuk, hogy egy serpenyőbe ( Igen nagy serpenyő ez ) 20-21 szelet hús belefér. Jól van gyerekek, 3-4 óra alatt készen vagyunk, kirántjuk a 320 szelet húst.
Ja, de a fele sem fért bele a méretét tekintve. Ez itt a torkos csütörtök vagy mi.  Így megduplázódott a sütési idő. Közben a leves készen van szűrjük át, gyerekek, legyen aranyló ahogy az illik. Az lett. Pazar!

Kocsiba be, ablakot le, könyököt ki, kettesbe be.
Átszállítottuk. 3 kocsival. ( A Bike Maffia olykor kénytelen a nehéztüzérséghez nyúlni, azaz autót bevetni. Mentségünkre, a legtöbben bringával jöttek a tett színhelyére )

Helló Aszódi utcai szálló! A megérkezésünket követően Gergő, az intézmény vezetője kicsit mesélt arról, hogy mi a helyet a szállón, beszélgettünk a jelenlegi hajléktalanhelyzetről, sőt egy rögtönzött túravezetést is kaptunk Tündétől, aki a lelkes szociális munkások abszolút protoptípusa. (Helló Tünde, te filigrán harmincas)

Irány az osztás, sokan várják. Nem eresztjük bő lére: Az önkéntesek beleálltak és mint pro ételosztó adták csatárláncban az adagokat. Gyakorlatilag minden rendben ment. Ha valamit kifogásolhatunk, az a túl sok lelkes, segítőkész ember jelenléte egy helyen.
Na de ki képes ezt kifogásolni, ugyebár?
Mi bent az ételeket, az ebédlőben a Food Angels lányai a teát, kávét, szörpöket osztották ki.
(A mozgássérült embereknek az asztalhoz, vagy a szobákba vittük az ételeket.)
A végén a sütemények is kikerültek, így a vacsorát kiegészítendő, az édességekkel és pogácsákkal lett komplett a torkos menü.

Hatékony és rengeteg élménnyel teli két nap volt ez. Alaposan megtoltuk, öröm ment és jött.

És nézzük a számokat is:

Bike Maffia:
130 liter aranyló húselves zöldségekkel és tésztával, 320 gigantikus szelet rántott karaj, krumplipüré 80 kg krumpliból, 36 üveg csemege uborka. 7 nagy doboz sütemény Nagyon köszönjük hogy sütöttetek és elhoztátok! És ugyanitt köszönjük a Karma Egyesületnek, akik az előkészítést megelőző napon rengeteg zöldséget ajánlottak fel!

Amit a Food Angels lányai hoztak: 21 liter káve, 20-20-20 liter málnaszörp, limonádé, tea. 600 adag suti a “Marangona gasztro.pont” jóvoltából. Az alapanyagok egy részéért az Adina Apartment Hotelnek is köszönettel tartoznak.

Nagyon köszönjük azoknak akik pénzzel járultak hozzá az esemény sikeréhez!
Bejövő pénzadományok összege: 247.000 Ft (!)
köszönhetően a sok felajánlott alapanyagért a
kiadás: 100.090 Ft

Mint azt az eseménynél is írtuk, amennyiben a célösszeg meghaladja a szükséges kiadásokat, a fennmaradó összeget, a közös főzéseinken és a vitamin kommandó alkalmaival használjuk fel.

További infó a facebbokon, képek a galériában!