11008576_971164639574597_8348408971457318025_oMegalakult a hajléktalanok és éhezők megsegítésére siető Debrecen Bike Maffia nevű önkéntes biciklis szervezet.  Április utolsó hetében egy három napos underground tánczenei fesztivál keretében hivatalosan is elkezdte működését a kerékpáros szövetség debreceni sejtje. Molnár Ágnest, a debreceni brigád mögött álló Opera Közhasznú Kulturális Egyesület elmondta, hogy eredetileg nem ezzel a céllal keresték fel a BBM-et, hanem csak egy közös projektet szerettek volna, amiben iskolai közösségi szolgálatosok és pár önkéntes vett volna részt, de Havasi Zoli elővezette a vidéki városokban megszervezhető Bike Maffiát, ők pedig rábólintottak.

Eddig háromhetente voltak rendezvények, de szeretnének sűrűbben, kéthetente, vagy akár annál is gyakrabban szervezni kihordásokat. A rászorulók nagyon kedvesen fogadták a bike-osokat, több sátorlakó és romos házban élő be is invitálta a csapatot a hajlékába, úgyhogy a vendégszeretetre nincs ok panaszkodni.

Hogyan lehet csatlakozni?

Meg lehet találni a Debrecenieket a Facebook-on, itt értesülhettek az eseményekről, kihordásokról, amelyekre bárkit szeretettel várnak. Van e-mail cím is, ahol szintén lehet jelentkezni: debrecenbikemaffia@gmail.com, illetve ezen a számon is nyugodtan kereshetitek őket: 30/680-59-42.