A Bike Maffia természetéből fakadóan, a bringás ételosztásokkor nincs arra lehetőségünk, hogy egy / másfél órát beszélgessünk mivel csapatokban, kb. 120 – 150 adag ételt osztunk ki egy-egy alkalommal pár óra leforgása alatt.
Ezért jött a „Gerilla Piknik” ötlete ahol egy / másfél órát tölthettünk el a hajlék nélkül élőkkel.

Évek óta dolgozunk azon, hogy a hajléktalanokkal szembeni negatív attitűdöket csökkentsük. A Piknik remek alkalmat jelentett erre azoknak, akik részt vettek az akcióban. Többen is jelezték, mennyire pozitívan változott ezen emberekről kialakult kép, így jelentősen enyhítette a hajléktalansággal kapcsolatos negatív megítélésüket. Emberi sorsokat láthattak és mélyebben tapasztalhatták meg ezen emberek mindennapjait.

18 alkalommal kerestünk fel hajléktalan embereket az elmúlt pár hétben, egy különleges akció keretében. Pokrócokat vettünk melyeket leterítettünk a hajléktalan emberek élőhelyén és meglepetés piknikeket rendeztünk. Alapvetés volt a közös étkezés és az eszmecsere. Háztáji ételeket és desszerteket vittünk mert valljuk, hogy mindenkinek szüksége van az egészséges ételekre. 

A pokrócokat és a megmaradt ételeket a beszélgetés után, természetesen nekik adtuk.
Mindenkit biztatunk: Nyúljátok le az ötletet, alkossatok csapatokat és beszélgessetek ezekkel az emberekkel.
Ha kíváncsi vagy a tapasztalatainkra, gyere el szeptember 17-én este 6 órára a Gólyába a Gerilla Piknik záróeseményére. A téma a hajléktalanság kérdéskörére épül, de célunk továbbá, hogy párbeszédet kezdeményezzünk az ezzel foglalkozó civilek és a szociális szakmai szervezetek között.

A budapest24 cikke:
http://budapest.24.hu/…/a-maffia-vallalta-magara-a-budapes…/