12342633_1083630358328024_7390167514831401323_nAz egyhetes projekt célja, hogy azok az önkéntes segítők, akik a menekült embereknek segítettek, de a kerítésnek köszönhetően inaktívvá váltak, újra aktívak lehessenek.
Célunk továbbá, hogy egy héten át folyamatos segítségére legyünk hajléktalan embereknek és rászoruló családoknak. A programokat megadott helyszíneken bonyolítjuk, de az akcióban résztvevő segítségnyújtók főként a saját lakóhelyének környezetében tevékenykedik, segít.

Partnerünk a miutcánk.hu, mely egy lokális közösségépítő platform, ahol a lakóhelyünkhöz közel élő regisztráltakkal tudjuk felvenni a kapcsolatot, így kisebb közösségeket alkotva tudunk hatékonyan segíteni.
Az egyhetes programon részvevő önkénteseknek a feladata, hogy itt regisztráljanak és „helytartóként” közösséget építsenek a jövőben. A közösségek tevékenységét folyamatosan kommunikáljuk a localheroes oldalon.  A projekt támogatója az Norvég Civil Alap!

Programok:

 December 12, – Akvárium Időpont: 14:00 – 18:00
Kapocs
Közös szendvicskészítés és adományosztás.
A sokoldalú pörgős program célja ötvözni az önkéntességet, a rászorulók segítését, a bringázást, a budapesti kulturális illetve party életet. A Budapest Bike Maffia teret ad egy közös adományozásnak, ahol a közönséggel együtt készítenek szendvicseket és tisztasági csomagokot. A előkészületek hangulatfokozásához CREZ (AnaloguE, Music Market) pakolja a lemezeket. A buli után irány az utca és a csomagok szétosztása hajléktalan embereknek
https://www.facebook.com/events/988113107893911/

 December 13 – Vasárnap 10:00
Food Not Bombs Budapest Ételosztás
Helyszín: Boráros Tér
Meglátogatjuk és besegítünk a Food Not Bombs Budapest ételosztásán.

Adománygyűjtés a Szimplakerti Háztáji Piacon a Budapest Bike Maffiával.
10:00 – 15:00
Megmutatjuk hogyan gyűjtünk adományt a piacon.
A gyűjtött adományokat rászoruló családokhoz visszük el.

December 14 – Hétfő
Vitamin Kommandó
Helyszín: Élesztő – Budapest Bike Maffia raktár.
 Időpont: 18:00
Beszélgetős, vetítős, zenehallgatós szendvicskészítés. Az elkészült csomagokat bringákkal vagy gyalog, hajléktalan embereknek osztjuk ki.
https://www.facebook.com/events/1058813437486915/

December 15 – Kedd
Pizza kommandó
Helyszín: Facebistro Hollán Ernő u. 13-15.
Időpont: 18:00
Bemutatjuk a Budapest Bike Maffiát és az „egyhetes” programot. 50 pizzát sütünk, melyeket a program után hajléktalan embereknek osztunk ki

December 16 – Szerda 18:00
Élesztő – Budapest Bike Maffia raktár
 Gerilla Piknik.
Előkészített ételeket viszünk kis csoportokban hajléktalan embereknek, mely ételeket velük közösen fogyasztunk el, egy jó beszélgetés keretében.

December 17 – Csütörtök 18:00
Vitamin Kommandó
Élesztő – Budapest Bike Maffia raktár.
Beszélgetős, vetítős, zenehallgatós szendvicskészítés. Az elkészült csomagokat bringákkal vagy gyalog, hajléktalan embereknek osztjuk ki.
https://www.facebook.com/events/1659646170960903/

December 18 – Péntek 18:00
Adj te is egy takarót
 Élesztő – Budapest Bike Maffia raktár.
A raktárunkban található takaró készletből vigyél egyet vagy többet és a lakóhelyedhez közel add annak aki az utcán él!.

 December 19 – Szombat 14:00
Bike N Nite
A Bike ’n’ Nite egy havonta megrendezett programsorozat, ahol ötvözzük az önkéntességet, a rászorulók segítését, a bringázást, a budapesti kulturális illetve party életet. Célunk, – a Budapest Bike Maffia nagy sikerrel működő közösségi főzéseire alapozva – hogy havi egy olyan akciót hozzunk létre, ahol különböző társadalmi rétegeket, különböző korú embereket összefogva népszerűsítjük az adományozói kultúrát, a rászorulók segítését és egyben csatornázzuk a szociális munkát, az önkéntességet, a kerékpározást és az éjszakai kulturális életet.
Egy egész délutánt és éjszakát szánunk arra, hogy egy tudatosabban gondolkodó közösséget építsünk különböző programokkal, ismert művészekkel / dj-kel.

 A délutáni programok ingyenesek, míg a Bike N Nite party becsületkasszás alapon működik. A becsületkasszából befolyó összeget, hajlék nélkül élő emberek és rászoruló családok támogatására, a Budapest Bike Maffia közösségi főzéseire és a hetente többször rendezett ételosztásaira fordítjuk.
A fellépő előadók INGYEN vagy csapott áron vállalják a fellépést!

EGT_NCTA