A tavasz kezdetével mi is belevágtunk idei első szentendrei kirándulásunkba, hogy megsétáltassuk az Árvácska állatmenhely négylábú lakóit, na meg persze nem utolsó sorban, hogy tekerjünk egy jót.

arvacskaA szombati korai indulás ellenére már 8-kor nagy tömeg gyülekezett a zenélő szökőkútnál és több, mint negyvenen lettünk, mire megérkeztünk Budakalászra. Innen 30 kg kutyatáppal és az elmaradhatatlan jutalom falatokkal megrakodva tovább kerekeztünk Szentendre irányába. A menhely kis lakói kitörő lelkesedéssel fogadták bennünket, ahol hála a nagy létszámú csapatnak minden négylábú megtalálta ideiglenes gazdiját, aki elvitte egy körre sétálni, elkényeztette jutalomfalattal. Spontán gyülekező hely alakult ki a kölyök- és kamasz kutyáknál, ahol lassan búcsút vettünk kis barátainktól és legurultunk a Duna partra. Egy lángos és egy sör (esetenként több) után több csoportban megindultunk Budapest felé.

18317_950353564989038_4749199427683469354_nÉs akkor álljanak itt még a számok: háromnapos gyűjtő akciónk során 20kg kutya- és macskatáp érkezett a raktárunkba, további 20 kg-ot kaptunk támogatóinktól, ez az általunk vásárolt mennyiséggel annyi, mint 70 kg. Ezt még kiegészítettük féregírtó- és egyéb cseppekkel.
Azok számára, akik hezitáltak, hogy jöjjenek-e: abszolút laza tempóban kerekeztünk, aki egyedül jött, az is biztos, hogy talált magának se perc alatt társaságot. Bár a menhelyen tartott kutyusok látványa sokakat elriaszthat, minden négylábú barátságos, a környezet gyönyörű és látván, hogy a menhely dolgozói milyen lelkesedéssel, mennyi szeretettel gondozza az állatokat, a mi szívünket melegséggel és mélységes tisztelettel töltötte el. Legközelebb gyere velünk, nézd meg magad és garantáltan egy fantasztikus élménnyel térsz majd haza!