100

Mi a 100as buli?

Egy kevés jótett, több mint ötven dobos, karneváli hangulat!

A cél: “Mindenki egyért”

Azt kértük, hogy a programra mindenki hozzon magával egy darab száz forintos érmét. Nem, ez nem a beugró volt, hanem a buli végén megkapta az összeset egyvalaki, akinek nagy szüksége van rá. Kértük, hogy a százas mellett a biztató szavakat se felejtsék otthon a csatlakozók, hiszen sokszor az is legalább annyit számít, mint az anyagi támogatás.

A gyakorlat:

2014. június 8-án a budai Műegyetem rakpartra hirdettük meg a gyülekezőt, ahonnan dobosokkal, karneváli hangulatban indultunk “100as bulizni”. A séta közben egy arra rászoruló embert kerestünk, aki a résztvevőktől megkapta az érméket: így végül a Szabadság hídon egy minden nap az utcán élni kényszerülő embertársunknak okoztunk nagy meglepetést, amikor több mint száz ember ment oda hozzá pénzbeni és szóbeli támogatással. Hiszen ahogy említettük, az átadáskor nem csak a százas, hanem a jó szó is lényeges volt, hogy reményt és lehetőséget adjunk valakinek, hogy kicsit pozitívabban szemlélje a jövőt.

Az RTL Klub összefoglalója a százas buliról

Kik feleltek a hangulatért?

A Bateria Girassol, akik az ország első, csak Rio De Janeiro-i Sambát játszó bateriája. Ezúton is köszönjük nekik, hogy több mint 50 dobossal érkeztek hozzánk három környező országból, így Horvátország, Szerbia, Ausztria és Magyarország dobosai együtt segítették többek közt azt, hogy mi egy nagyot bulizzunk és felejthetetlen napot okozzunk egy nehéz sorsú embernek.

Az 50 fős formáció neve:

Bloco Coração!

<<Vissza az Akciókhoz