Szombattól durva lehülést jósolnak, ezért kérünk mindenkit, hogy mozgósítsa a tartalékokat, fokozottan figyeljünk a hajléktalan emberekre!

A bringák mellett autóba is ülünk szombat és csütörtök között. Igyekszünk a lehető legtöbb helyre meleg teát, takarókat, hálózsákokat és ételt eljuttatni. Az Age Of Hope-al közösen kisbuszt indítunk szombaton és vasárnap, hogy emberek ne fagyjanak meg az utcán, kiserdőkben. Ugyanezen a két napon, – illetve jövőhét csütörtökig – a Bike Maffia autója és a BBM Nightwatch csoport civil autósai is beszállnak a szállításba / segítségnyújtásba.

Kérünk benneteket, hogy hozzatok adományokat, melyeket az utcán élő, vagy a melegedőkbe, szállókra vinni tudunk. Amiket kérünk: takaró, polifoam, hálózsák, esőkabát, izolációs fólia, kesztyű, zokni, használt – nem szakadt – hátizsákok (amibe be tudnak pakolni, ezt nagyon sokan kérik), palackozott víz , vagy bármilyen nem alkoholos folyadék, C-vitamin, májkrém és melegétel konzervek. Szendvicsekhez való dolgok: szeletelt(!) kenyér, margarin, uborka, paradicsom, retek, felvágott stb…

Kérünk mindenkit, hogy fokozottan figyeljünk egymásra! Ha hajléktalan ember látsz az utcán feküdni, ülni, – pláne hiányos öltözékben / takaró nélkül, kérdezd meg, hogy tudsz-e segíteni. Ha úgy érzed mindenképp kell a segítség, hívd a Menhely Alapítvány és a Máltai diszpécserszolgálatát!  Diszpécserszolgálat telefonszáma: 0613384186 (Budán a Máltai Szeretetszolgálat, Pesten a Menhely Alapítvány szociális munkásai mennek ki.) A diszpit bármikor hívhatod, tehát ne ettől az akciótól tedd függővé! Mentsd el a telefonodba a számot, legyen mindig kéznél, ha veszélyben lévő hajléktalan embert látsz!

Természetesen mi is javasoljuk a hajléktalan embereknek, hogy menjenek el melegedőkbe, szállókra. Bármilyen kérdésed van, tedd fel itt, az eseményen oldalán, igyekszünk mindenre válaszolni!

Adományaitokat február 22.-én csütörtökön 12 órától várjuk. Cím: V. Károly Krt 10. Gyere be az udvarba sréhen balra megtalálsz minket. Parkolni nagyon nehézkes a környéken, erre figyeljetek oda!

Menetrend: adományok leadása február 22 – március 1. 12 – 21 között minden nap. Szendvicskészítés: szombat – vasárnap 16:00 – 21:00 és hétfő – csütörtök – 18:00 – 21:00.