12001040_1044815922209468_9061023138570664354_oA Bike Maffia természetéből fakadóan, a bringás ételosztásokkor nincs arra lehetőségünk, hogy egy-másfél órát beszélgessünk a rászorulókkal, mivel csapatokban, kb. 120 – 150 adag ételt osztunk ki egy-egy alkalommal pár óra leforgása alatt. Ezért jött a „Gerilla Piknik” ötlete ahol, több időt tölthettünk el a hajlék nélkül élőkkel.

2015 augusztusában 18 alkalommal kerestünk fel hajléktalan embereket egy különleges akció keretében. Pokrócokat leterítettünk le a hajléktalan emberek lakhelyén és meglepetés piknikeket rendeztünk. Az alapötlet a közös étkezés és az eszmecsere volt. Háztáji ételeket és desszerteket vittünk, mert valljuk, hogy mindenkinek szüksége van az egészséges ételekre.

Az esemény fényképeit itt találjátok

Évek óta dolgozunk azon, hogy a hajléktalanokkal szembeni negatív attitűdöket csökkentsük. A Piknik remek alkalmat jelentett erre azoknak, akik részt vettek az akcióban. Többen is jelezték, mennyire pozitívan változott ezen emberekről kialakult kép, így jelentősen enyhítette a hajléktalansággal kapcsolatos negatív megítélésüket. Emberi sorsokat láthattak és mélyebben tapasztalhatták meg ezen emberek mindennapjait.

A projekt zárásaként egy fórumot is szerveztünk. Sok tapasztalatot gyűjtöttünk, melyeket szerettünk volna átadni egy beszélgetős fórumon, ahol a téma alapvetően a hajléktalanság kérdésköre. Célunk volt továbbá, hogy párbeszédet kezdeményezzünk hajléktalansággal foglalkozó civilek és a szociális szakmai szervezetek között. Résztvevő szervezetek voltak a BMSZKI, Budapest Bike Maffia, Food Not Bombs Budapest.

A projektet a Norvég civil alap is támogatta

EGT_NCTA Okotars